Reizen en vervoeren

Duurzaam van A naar B. Waar begin je? En wat is er allemaal mogelijk? Bekijk hier alle tips of vind hulp bij het verduurzamen van reizen en vervoer.

Bekijk alle tips voor dit thema
Icoon van een vrachtwagen

Tips met grote impact

Stimuleer elektrisch vervoer

Overstappen naar fossielvrije leaseauto’s bespaart al 15 tot 20% van de totale CO2-uitstoot. Wil jij als werkgever de stap naar elektrisch rijden maken? Er zijn verschillende subsidies en regelingen die het betaalbaarder maken.

Meer info

Kies voor een groener parkeerbeleid

Uit onderzoek blijkt dat 95% van de werkgevers gratis parkeerplaatsen aanbiedt. Met duurzame (en kostenbesparende) keuzes kun je ervoor zorgen dat er minder parkeerplekken nodig zijn. En zo de CO2-uitstoot van het woon-werkverkeer verlagen.

Meer info

Maak thuiswerken aantrekkelijk

Als je thuiswerkt heb je minder reistijd. Biedt jouw werk de mogelijkheid om (deels) thuis te werken? Dan kan dit een effectieve maatregel zijn om tijd en geld te besparen en tegelijkertijd CO2-uitstoot te verminderen.

Meer info
Hulp bij verduurzamen
Man sluit laadkabel aan op een elektrische auto.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Vervoer je met bestel- en vrachtauto’s? Of heb je veel personeel of parkeerplekken? Bekijk met welke wet- en regelgeving je te maken hebt.

Lees meer
Vrouw zit in een bestelbus en kijkt naar haar tablet en het pakket naast haar.

Subsidies en regelingen

De overheid biedt subsidies en regelingen aan voor duurzaam zakelijk vervoer. Bekijk voorbeelden en ontdek wat er allemaal nodig is.

Lees meer
Man zit in een metro en kijkt op zijn telefoon.

Tools en advies

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het verduurzamen van jouw zakelijk verkeer? Ontdek de tools en websites die je op weg helpen.

Lees meer

Ontdek wat je nog meer kunt doen

Bekijk alle tips voor dit thema

Stimuleer fietsgebruik

Fietsen naar het werk heeft positieve effecten voor werkgevers, werknemers, het milieu én de gehele samenleving. En nu de kilometervergoeding omhoog is gegaan naar € 0,21 per km (en per 2024 stijgt naar € 0,22 per km), wordt fietsen naar het werk nóg aantrekkelijker.

Meer info

Zet in op deelvervoer

Deelvervoer bespaart kosten, draagt bij aan minder files en minder uitstoot én is goed voor je imago als aantrekkelijke en duurzame werkgever. Met slimme maatregelen stimuleer je deelvervoer.

Meer info

Stimuleer ov-gebruik

Vaker de bus, tram, trein en/of metro nemen is vergeleken met de auto milieuvriendelijker en waarschijnlijk goedkoper. Zeker bij stijgende brandstofprijzen. Met slimme maatregelen kun je het voor medewerkers extra aantrekkelijk maken voor het ov te kiezen.

Meer info