Bedrijven en organisaties

Door energie te besparen maak je jouw bedrijf of organisatie klaar voor de toekomst. Er zijn veel mogelijkheden om te besparen. Maar soms weet je niet waar je moet beginnen. Bekijk hier welke hulp je kan krijgen en vind handige besparingstips.

Bedrijven en organisaties

Tips met grote impact

Stap over op ledverlichting

Door lampen te vervangen voor een energiezuinigere variant kun je snel energie besparen. Vaak kun je gloei-, spaar- en halogeenlampen meteen vervangen door ledlampen.

Meer info

Houd je verbruik bij met een energiebesparingsmanager

Een energieverbruiksmanager geeft inzicht in het gas- en elektriciteitsverbruik. Je kunt alle gegevens zien via een kastje aan de muur, een app of een website. Zo krijg je inzicht in de maatregelen die het meeste opleveren. Ook helpt een energieverbruiksmanager bij het rapporten over energiebesparing.

Besparing: onbekend
Bron: Milieu Centraal
Meer info

Dek koel- en vriesmeubelen af

En maak het af met anticondensfolie.

Ontdek hoe je nog meer kan besparen

Energie bedrijven
Makkelijk besparen

Beperk het energieverbruik tijdens piekuren

Tijdens piekuren is energie schaarser. Gebruik elektronische apparaten daarom zo min mogelijk tijdens die uren en probeer elektrische bedrijfsvoertuigen buiten die uren op te laden. Hiermee verlicht je de belasting op het elektriciteitsnet en betaal je minder voor je energie.

Energie bedrijven
Grote aanpak

Installeer HR++ glas

Het installeren van HR++ glas in plaats van enkel- of dubbelglas isoleert ramen een stuk beter en zorgt dat de binnenruimte minder verwarmd of gekoeld hoeft te worden.

Energie bedrijven
Grote aanpak

Kies voor efficiëntere motoren

Voor de energie-efficiëntie van elektromotoren geldt een Europese richtlijn. Voor veel toepassingen zijn inmiddels International-Efficiency super-premium rendement-motoren (IE4) beschikbaar. Deze verbruiken een stuk minder energie dan de oudere IE2- of IE3-motoren.

Bekijk alle besparingstips