Eten
Wat er op je bord ligt, heeft invloed op het klimaat. Het maakt bijvoorbeeld veel verschil als je minder vlees eet en geen eten weggooit. Je vindt hier tips, inspiratie en hulp. Zo kan jij duurzamere keuzes maken.
Tips met grote impact
Vaker vega eten? Zo ga je te werk
Tegenwoordig is de keuze reuze als het gaat om vegetarische gerechten.
Zo kun je eten beter bewaren
Een koelkast vol kliekjes, een uitpuilende fruitmand of groentelade. Soms raak je het overzicht kwijt. Het gevolg? Eten bederft.
De supermarkt in? Let op keurmerken!
In de Keurmerkenwijzer van Milieu Centraal check je wat alle keurmerken op producten in de supermarkt betekenen.
Ontdek wat je nog meer kunt doen
Bekijk alle tips voor dit themaVaker vega eten? Zo ga je te werk
Tegenwoordig is de keuze reuze als het gaat om vegetarische gerechten.
Zo kun je eten beter bewaren
Een koelkast vol kliekjes, een uitpuilende fruitmand of groentelade. Soms raak je het overzicht kwijt. Het gevolg? Eten bederft.
Kies vaker voor groenten en fruit uit blik, pot of de vriezer
Buiten het vollegrondsseizoen zijn groenten uit de diepvries, blik of pot een prima keus.
De supermarkt in? Let op keurmerken!
In de Keurmerkenwijzer van Milieu Centraal check je wat alle keurmerken op producten in de supermarkt betekenen.
Help voedselverspilling stoppen
Wist je dat we per persoon elk jaar zo’n 33 kilo eten weggooien? Zonde! Help daarom minder voedsel te verspillen!
Kook met seizoensgroenten
Wortelen passen bij de winter, Hollandse aardbeien bij de zomer: in het juiste seizoen smaakt je eten nog lekkerder.
Maak je eigen compost
Groente en fruit kun je in de bak voor groente-, fruit- en tuinafval (gft) doen, maar je kunt er ook je eigen compost van maken.