Alle tips voor reizen en vervoeren

Reizen en vervoeren
Fietsen en wandelen

Stimuleer fietsgebruik

Fietsen naar het werk heeft positieve effecten voor werkgevers, werknemers, het milieu én de gehele samenleving. En nu de kilometervergoeding omhoog is gegaan naar €0,23 per km, wordt fietsen naar het werk nóg aantrekkelijker.

Meer info
Reizen en vervoeren
Bedrijfsvoering, openbaar vervoer, autorijden en fietsen en wandelen

Zet in op deelvervoer

Deelvervoer bespaart kosten, draagt bij aan minder files en minder uitstoot én is goed voor je imago als aantrekkelijke en duurzame werkgever. Met slimme maatregelen stimuleer je deelvervoer.

Meer info
Reizen en vervoeren
Openbaar vervoer

Stimuleer ov-gebruik

Vaker de bus, tram, trein en/of metro nemen is vergeleken met de auto milieuvriendelijker en waarschijnlijk goedkoper. Zeker bij stijgende brandstofprijzen. Met slimme maatregelen kun je het voor medewerkers extra aantrekkelijk maken voor het ov te kiezen.

Meer info
Reizen en vervoeren
Bedrijfsvoering

Maak thuiswerken aantrekkelijk

Als je thuiswerkt heb je minder reistijd. Biedt jouw werk de mogelijkheid om (deels) thuis te werken? Dan kan dit een effectieve maatregel zijn om tijd en geld te besparen en tegelijkertijd CO2-uitstoot te verminderen.

Meer info
Reizen en vervoeren
Bedrijfsvoering en autorijden

Kies voor een groener parkeerbeleid

Uit onderzoek blijkt dat 95% van de werkgevers gratis parkeerplaatsen aanbiedt. Met duurzame (en kostenbesparende) keuzes kun je ervoor zorgen dat er minder parkeerplekken nodig zijn. En zo de CO2-uitstoot van het woon-werkverkeer verlagen.

Meer info
Reizen en vervoeren
Bedrijfsvoering

Voer een mobiliteitsbudget in

Met een mobiliteitsbudget kiezen medewerkers zelf hoe ze willen reizen en dat willen bekostigen. Als werkgever realiseer je een CO2-reductie van minstens 5% per jaar door zuinig reisgedrag binnen het budget te belonen.

Meer info
Reizen en vervoeren
Openbaar vervoer

Kies de internationale trein

Voor Europese vliegreizen is de internationale trein een goed duurzaam alternatief. De reistijd is op sommige trajecten al minstens net zo aantrekkelijk als het vliegtuig. Onderweg kun je werken en de CO2-uitstoot is vele malen lager. Stel jezelf ook de vraag of er daadwerkelijk gereisd moet worden, of dat de bijeenkomst ook digitaal kan plaatsvinden.

Reizen en vervoeren
Fietsen en wandelen

Stimuleer wandelen

Meer lopen is goed voor je lijf én je brein. Het werkt stressverlagend en verhoogt zowel je productiviteit als je creativiteit. Daarnaast is lopen natuurlijk ook een duurzame keus! Met slimme ideeën maak je wandelen naar werk aantrekkelijker.

Meer info