Een grafisch beeld van de campagne Zo Werkt Het. Links staat het blauwe poppetje van de campagne, die zwaait. Rechts staat de tekst: 'Een nieuwe manier van werken en reizen? Zo Werkt Het.'

Zo Werkt Het

Zo Werkt Het inspireert én motiveert werkgevers om de stap naar duurzame mobiliteit te zetten. De regionale netwerken geven advies op maat. Van het beantwoorden van vragen over wet- en regelgeving tot advies op maat en aantrekkelijke acties voor je medewerkers.

Over Zo Werkt Het

Zo Werkt Het is een samenwerking tussen 12 regio’s en ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De verschillende regionale netwerken helpen de werkgevers in hun regio al jaren om medewerkers flexibeler te laten werken en slimmer en duurzamer te laten reizen.

Daarbij treedt per 1 juli 2024 het Besluit CO2-reductie Werkgebonden Personenmobiliteit na meerdere keren uitstel echt in werking. Het doel is de CO₂-emissie door werkgebonden personenmobiliteit in 2030 met 1,5 Mton terug te dringen. Ben jij een werkgever met meer dan 100 medewerkers? Dan ben je vanaf 2024 verplicht jaarlijks de woonwerk- en zakelijke mobiliteit van je medewerkers te rapporteren. Op de website van Zo Werkt Het vind je als werkgever alle informatie om je goed voor te bereiden.  

De regionale netwerken

Wil je als werkgever graag je medewerkers slimmer en duurzamer laten reizen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Goed nieuws: in jouw regio is er een werkgeversnetwerk actief dat je -gratis!- kan ondersteunen. En ze helpen je kosteloos verder op weg.  

Benieuwd naar het regionetwerk bij jou in de buurt? Op de website van Zo Werkt Het kun je direct in contact komen. Je kunt je ook aanmelden, dan neemt Zo Werkt Het contact met je op om samen de mogelijkheden voor jouw bedrijf te ontdekken.

Zo kun jij aan de slag

Icoon van een kantoorgebouw
Bedrijven en organisaties

Hoe kan ik energie besparen in mijn kantoor of gebouw? Welke stappen kan ik zetten om circulair te ondernemen? En hoe verduurzaam ik mijn zakelijk vervoer?

Alles voor bedrijven en organisaties
Icoon van een huis
Thuis

Hoe kan ik mijn afval verminderen? Hoe werkt overstappen op elektrisch rijden? Hoe kan ik thuis energie besparen? En hoe kook ik vaker vegetarisch?

Alles voor thuis