Een vader haalt zijn dochters op van voetbaltraining met een deelauto. Hij legt de sporttas in de kofferbak van de blauwe deelauto, terwijl de dochters op de achterbank gaan zitten.

Startmetdelen.nl

We delen al van alles met elkaar. Boeken, een OV-fiets en zo zijn er ook deelauto’s. Een deelauto kan je veel voordelen bieden. Benieuwd of een deelauto wat voor jou is? De campagne Startmetdelen.nl helpt je dat te ontdekken.

Als je in een gemiddelde straat kijkt, zie je overal geparkeerde auto’s. Dat is niet zo gek, want auto’s staan gemiddeld 96% van de tijd stil. Dat is best zonde toch? Door met meerdere mensen gebruik te maken van een deelauto staan auto’s minder vaak stil. Zo zijn er minder parkeerplaatsen nodig. De ruimte op straat kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor meer groen of parkeerplekken voor fietsen.

Deelauto’s kunnen jou ook verschillende voordelen bieden:

Alleen betalen als je een deelauto gebruikt

Als je kiest voor een deelauto, betaal je alleen als je er gebruik van maakt. Je hoeft geen dure aankoop en te doen en je hebt niet de vaste kosten, zoals een verzekering en wegenbelasting. Ook onverwachte kosten zoals reparaties zijn verleden tijd.

Altijd een deelauto die past bij wat je nodig hebt

Deelauto’s zijn er in allerlei vormen en maten. Of je nu even snel een auto nodig hebt om boodschappen te doen of een grote auto wil om veel spullen te vervoeren. Het kan allemaal. Van een kleine auto, tot een grote SUV, of zelfs een bestelbus.

Als je kiest voor de deelauto maak je een duurzame keuze

Deelauto’s zijn beter voor het klimaat. Zo is bijna de helft van de deelauto’s elektrisch. En dit worden er steeds meer. Elektrisch rijden, zorgt voor een schonere lucht en minder CO2-uitstoot. Zo maak je met een deelauto een duurzame keuze.

Verschillende mogelijkheden om een auto te delen

Naast de verschillende soorten deelauto’s zijn er ook verschillende manieren om auto’s te delen. Je kan ervoor kiezen om samen met familie, vrienden of buren een auto te kopen en te delen. Daarnaast kan je met de buurt of de straat ervoor kiezen om een eigen buurtcoöperatie op te zetten waarin je één of meerdere auto’s met elkaar deelt. Of je huurt al snel en gemakkelijk een deelauto via een app op je mobiele telefoon bij één van de verschillende deelauto-aanbieders. Kijk op de website van jouw gemeente wat de opties zijn.

Delen maakt je wereld mooier

Delen maakt je wereld mooier. Benieuwd of een deelauto ook iets voor jou is? Kijk op startmetdelen.nl.

Bekijk de website Startmetdelen.nl

Zo kun jij aan de slag

Icoon van een kantoorgebouw
Bedrijven en organisaties

Hoe kan ik energie besparen in mijn kantoor of gebouw? Welke stappen kan ik zetten om circulair te ondernemen? En hoe verduurzaam ik mijn zakelijk vervoer?

Alles voor bedrijven en organisaties
Icoon van een huis
Thuis

Hoe kan ik mijn afval verminderen? Hoe werkt overstappen op elektrisch rijden? Hoe kan ik thuis energie besparen? En hoe kook ik vaker vegetarisch?

Alles voor thuis