Kies vaker voor groenten en fruit uit blik, pot of de vriezer
Voor diepvriesgroenten en houdbare producten in een blik of pot (conserven) worden groenten gebruikt die op de akker zijn geteeld in het vollegrondseizoen. Dit is de periode waarin gewassen in de volle grond groeien, zonder kassen of tunnels. Hierdoor is er minder energie nodig.
Vollegrondseizoen
Wanneer het vollegrondseizoen plaatsvindt, verschilt per gewas. In Nederland loopt dit seizoen van maart/april tot ongeveer oktober/november. Buiten het seizoen zijn groenten uit de diepvries, blik of pot een goede keuze.
Voedingsstoffen in conserven
Groenten uit blik, pot of diepvries bevatten evenveel voedingsstoffen als verse groenten. Wel is het zo dat er bij conserven vaak zout en/of suiker is toegevoegd. Wil je geen toegevoegde zout of suiker? Lees dan het etiket.
Wil je meer weten over groenten en fruit? En hoe groenten en fruit het milieu belasten? Ga naar MilieuCentraal.
Deze tip is samengesteld met behulp van informatie van MilieuCentraal.nl.