Verschillende groenten in de vriezerla.

Kies vaker voor groenten en fruit uit blik, pot of de vriezer

Voor diepvriesgroenten en houdbare producten in een blik of pot (conserven) worden groenten gebruikt die op de akker zijn geteeld in het vollegrondseizoen. Dit is de periode waarin gewassen in de volle grond groeien, zonder kassen of tunnels. Hierdoor is er minder energie nodig.

Vollegrondseizoen

Wanneer het vollegrondseizoen plaatsvindt, verschilt per gewas. In Nederland loopt dit seizoen van maart/april tot ongeveer oktober/november. Buiten het seizoen zijn groenten uit de diepvries, blik of pot een goede keuze.

Voedingsstoffen in conserven

Groenten uit blik, pot of diepvries bevatten evenveel voedingsstoffen als verse groenten. Wel is het zo dat er bij conserven vaak zout en/of suiker is toegevoegd. Wil je geen toegevoegde zout of suiker? Lees dan het etiket. 

Wil je meer weten over groenten en fruit? En hoe groenten en fruit het milieu belasten? Ga naar MilieuCentraal

Deze tip is samengesteld met behulp van informatie van MilieuCentraal.nl.


Meer tips voor Eten

Bekijk alle tips
De supermarkt in? Let op keurmerken!

De supermarkt in? Let op keurmerken!

In de Keurmerkenwijzer van Milieu Centraal check je wat alle keurmerken op producten in de supermarkt betekenen.

Bekijk de tip
Maak je eigen compost

Maak je eigen compost

Groente en fruit kun je in de bak voor groente-, fruit- en tuinafval (gft) doen, maar je kunt er ook je eigen compost van maken.

Bekijk de tip
Kook met seizoensgroenten

Kook met seizoensgroenten

Wortelen passen bij de winter, Hollandse aardbeien bij de zomer: in het juiste seizoen smaakt je eten nog lekkerder.

Bekijk de tip