Kook met seizoensgroenten
Wortelen passen bij de winter, Hollandse aardbeien bij de zomer: in het juiste seizoen smaakt je eten nog lekkerder. De kans is bij seizoensproducten ook kleiner dat het uit een verwarmde kas of uit een ver land komt. En dat is beter voor de aarde!
Kies voor een weekmenu met seizoensgroenten
Ben je op zoek naar inspiratie voor recepten? Zoek dan specifiek op recepten die gebruikmaken van seizoensgroenten. Zo krijg je bijvoorbeeld recepten met pompoen en pastinaak in de winter of andijvie en aubergine in de zomer. Op de website van Het Voedingscentrum kun je je aanmelden voor een weekmenu. Het Voedingscentrum maakt zoveel mogelijk gebruik van groenten die op dit moment in het seizoen zijn. Lekker, vaak goedkoper en met zo’n weekmenu eet je ook nog eens gevarieerd.
Gebruik Veggipedia
Naast seizoensgroenten zijn er ook groenten die het hele jaar door een duurzame keuze zijn. Op Veggipedia vind je hier een lijst van. Ook vind je hier recepten en informatie over verschillende (seizoens)groenten.
Vergeten groenten
Vergeten groenten zijn groenten die uit de moderne keuken verdwenen zijn, maar vroeger veel gegeten werden. Dat is zonde, want veel van deze groenten werden in Nederland geteeld, waardoor ze een duurzame keuze zijn. Kies dus vaker voor vergeten groenten! Benieuwd welke dat zijn? Op het Voedingscentrum vind je een lijst met vergeten groenten.