Icoon van een vork en een mes

Eten

Wat je eet, heeft impact op het klimaat. Minder vlees eten, voedselverspilling tegengaan en kiezen voor seizoensproducten helpt al veel. Hier vind je praktische tips om duurzamer te eten.

Alle tips

8 resultaten

De supermarkt in? Let op keurmerken!

De supermarkt in? Let op keurmerken!

In de Keurmerkenwijzer van Milieu Centraal check je wat alle keurmerken op producten in de supermarkt betekenen.

Bekijk de tip
Help voedselverspilling stoppen

Help voedselverspilling stoppen

Wist je dat we per persoon elk jaar zo’n 33 kilo eten weggooien? Zonde! Help daarom minder voedsel te verspillen!

Bekijk de tip
Kies vaker voor groenten en fruit uit blik, pot of de vriezer

Kies vaker voor groenten en fruit uit blik, pot of de vriezer

Buiten het vollegrondsseizoen zijn groenten uit de diepvries, blik of pot een prima keus.

Bekijk de tip
Deze fruitteler doet de energietransitie er met liefde naast
Ervaringsverhaal
Deze fruitteler doet de energietransitie er met liefde naast

Zorgboerderij ’t Keetje brengt op haar erf fruitteelt samen met zorgactiviteiten en duurzame opwekking van energie.

Lees het verhaal
Kook met seizoensgroenten

Kook met seizoensgroenten

Wortelen passen bij de winter, Hollandse aardbeien bij de zomer: in het juiste seizoen smaakt je eten nog lekkerder.

Bekijk de tip
Maak je eigen compost

Maak je eigen compost

Groente en fruit kun je in de bak voor groente-, fruit- en tuinafval (gft) doen, maar je kunt er ook je eigen compost van maken.

Bekijk de tip
Vaker vega eten? Zo ga je te werk

Vaker vega eten? Zo ga je te werk

Tegenwoordig is de keuze reuze als het gaat om vegetarische gerechten.

Bekijk de tip
Zo kun je eten beter bewaren

Zo kun je eten beter bewaren

Een koelkast vol kliekjes, een uitpuilende fruitmand of groentelade. Soms raak je het overzicht kwijt. Het gevolg? Eten bederft.

Bekijk de tip