Eten
Wat je eet, heeft impact op het klimaat. Minder vlees eten, voedselverspilling tegengaan en kiezen voor seizoensproducten helpt al veel. Hier vind je praktische tips om duurzamer te eten.
Alle tips
8 resultaten
De supermarkt in? Let op keurmerken!
In de Keurmerkenwijzer van Milieu Centraal check je wat alle keurmerken op producten in de supermarkt betekenen.
Help voedselverspilling stoppen
Wist je dat we per persoon elk jaar zo’n 33 kilo eten weggooien? Zonde! Help daarom minder voedsel te verspillen!
Kies vaker voor groenten en fruit uit blik, pot of de vriezer
Buiten het vollegrondsseizoen zijn groenten uit de diepvries, blik of pot een prima keus.
Deze fruitteler doet de energietransitie er met liefde naast
Zorgboerderij ’t Keetje brengt op haar erf fruitteelt samen met zorgactiviteiten en duurzame opwekking van energie.
Kook met seizoensgroenten
Wortelen passen bij de winter, Hollandse aardbeien bij de zomer: in het juiste seizoen smaakt je eten nog lekkerder.
Maak je eigen compost
Groente en fruit kun je in de bak voor groente-, fruit- en tuinafval (gft) doen, maar je kunt er ook je eigen compost van maken.
Vaker vega eten? Zo ga je te werk
Tegenwoordig is de keuze reuze als het gaat om vegetarische gerechten.
Zo kun je eten beter bewaren
Een koelkast vol kliekjes, een uitpuilende fruitmand of groentelade. Soms raak je het overzicht kwijt. Het gevolg? Eten bederft.