Vrouw plant onder het raam plantjes tegen de gevel. Klein jongetje kijkt toe en geeft plantje aan.

Nationale Klimaatweek

De Nationale Klimaatweek moedigt mensen thuis, bedrijven en gemeenten aan om iets te doen voor een beter klimaat. Het hele jaar door. En jij kan meedoen! Zo inspireer je de mensen om je heen.

Doe mee aan een activiteit

Het hele jaar worden er veel duurzame activiteiten georganiseerd. Zoals een kledingruil in Lopik, een groene proeverij in Best of een escape room in Lisse die in het teken staat van de Sustainable Development Goals. Per provincie kun je bekijken waar je aan mee kan doen. Of meld je eigen activiteit aan en vind deelnemers!

Leer de Klimaatburgemeesters kennen

Een buurman die zich hardmaakt voor genoeg laadpalen in de buurt, of de voorzitter van de buurtvereniging die collectief zonnepanelen inkoopt.  Het zijn voorbeelden van Klimaatburgemeesters: een inspiratiebron in jouw buurt. Op de website van de Nationale Klimaatweek kun je alle klimaatburgemeesters leren kennen. Ben je zelf duurzaam bezig? Meld je dan alvast aan als burgemeester voor de Nationale Klimaatweek 2024.

Tips en inspiratie

Iedereen kan iets doen voor een beter klimaat. Iedere stap is er één. Daarom vind je op de website van de Nationale Klimaatweek een heleboel tips waarmee je aan de slag kan. Van een weekje zonder verspilling tot je huis isoleren. En van de accu van je apparaat verlengen tot je dak vergroenen.

Zo kun jij aan de slag

Icoon van een kantoorgebouw
Bedrijven en organisaties

Hoe kan ik energie besparen in mijn kantoor of gebouw? Welke stappen kan ik zetten om circulair te ondernemen? En hoe verduurzaam ik mijn zakelijk vervoer?

Alles voor bedrijven en organisaties
Icoon van een huis
Thuis

Hoe kan ik mijn afval verminderen? Hoe werkt overstappen op elektrisch rijden? Hoe kan ik thuis energie besparen? En hoe kook ik vaker vegetarisch?

Alles voor thuis