Zet ook de knop om voor bedrijven

Bespaartips uit sectoren

Ook brancheverenigingen helpen bedrijven de knop om te zetten. Kijk hieronder welke tips ze geven voor jouw sector, zodat je nog meer energie kan besparen met jouw bedrijf.

Stocksy_txp5e165145ymZ300_Small_3276249

Ambachtelijke Versdetailhandel Nederland

AVN roept op om de temperatuur in winkels lager te zetten en voor warme bedrijfskleding voor medewerkers te zorgen. De consument draagt een jas en zal er niks van merken. AVN is de brancheorganisatie voor groente-, fruit- en versspecialisten.

Ambachtelijke Versdetailhandel Nederland

BOVAG

BOVAG tipt haar leden om te kijken of er nog gasgestookte heaters in de werkplaats hangen en deze te vervangen met infraroodpanelen. BOVAG is de brancheorganisatie voor ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden.
BOVAG

Dibevo

Dibevo roept op om te kiezen voor energiezuinige varianten van bijvoorbeeld warmtelampen, speciale verlichting en pompen voor aquaria en terraria. En dan niet alleen binnen de winkels, maar ook in de verkoop naar klanten. Dibevo is de brancheorganisatie voor ondernemende huisdierenspecialisten.
Dibevo

HISWA-RECRON

HISWA-RECRON adviseert haar leden om de warmtetemperatuur van zwembaden met twee graden te verlagen. HISWA-RECRON is de branchevereniging voor ondernemers in de watersport en vrije tijd.

HISWA-RECRON

INretail

INretail stimuleert haar leden om winkeldeuren gesloten te houden. Om klanten te laten zien dat de winkels wel gewoon open zijn, is de sector de stickercampagne ‘Natuurlijk zijn we open’ gestart. INretail is de branchevereniging voor ondernemers in de retail non-food.
INretail

Koninklijke Horeca Nederland

KHN stimuleert duurzame terrasverwarming onder haar leden, bijvoorbeeld door te kiezen voor (elektrische) kussen of dekens. KHN is de brancheorganisatie voor restaurants, cafés, clubs, lunchrooms, cafetaria’s en hotels.

Koninklijke Horeca Nederland

Koninklijke Nederlandse Slagers

KNS adviseert om verschillende koelingen zoveel mogelijk samen te voegen en zo energie te besparen. KHS is de branchevereniging voor ambachtelijke slagers.
Koninklijke Nederlandse Slagers

Koninklijke Vereniging Bloemist Winkeliers

VBW roept op om winkels slimmer in te richten: een koud deel voor bloemen en accessoires en een warmer deel voor kamerplanten. VBW is de brancheorganisatie voor bloemisten.

Koninklijke Vereniging Bloemist Winkeliers

Techniek Nederland

Techniek Nederland adviseert ondernemers om roltrappen vaker uit te schakelen. De roltrap laten draaien terwijl niemand erop staat, is natuurlijk niet nodig. Techniek Nederland is de branchevereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel.

Techniek Nederland

Vakcentrum

Vakcentrum roept op om mee te doen aan Race To Zero: een door de Verenigde Naties ondersteunde campagne. Het doel is om sneller CO2-neutraal te worden. De Europese retail doet al mee. Vakcentrum is de branchevereniging voor zelfstandig retailondernemers en franchisenemers. 

Vakcentrum