Vraag een openbare laadpaal aan bij jouw gemeente
Heb je een elektrische auto maar is er geen laadpaal in de buurt? In de meeste gemeenten kun je een gratis openbare laadpaal aanvragen. Dit kan via de website Laadpaalnodig.nl.
Heb je een elektrische auto maar is er geen laadpaal in de buurt? In de meeste gemeenten kun je een gratis openbare laadpaal aanvragen. Dit kan via de website Laadpaalnodig.nl.
Bij Royal HaskoningDHV zijn alle leaseauto’s elektrisch dankzij een pilot waarbij de medewerkers direct hun auto konden omruilen voor een e-BMW.
Arap-John Tigchelaar, directeur van Transferro, kreeg het van huis uit mee. Verbruik niet onnodig, maak gebruik van wat er is en hergebruik datgene wat je gebruikt.
Hamid Gongai, eigenaar van Apotheek De Glimlach startte bij de opening van zijn eigen apotheek in 2021 al met elektrische bezorging.
Een elektrische auto thuis opladen heeft veel voordelen: je kunt laden wanneer het jou uitkomt én het is vaak goedkoper dan opladen aan een publieke laadpaal. Wil je weten welk laadpunt past bij jouw situatie? Check dan de Thuislaadvergelijker op milieucentraal.nl.
Ben je bang dat je geen laadpaal kan vinden? Er zijn in Nederland al veel meer laadpalen dan je denkt! Ook komen er steeds meer snelladers langs de weg. Check het overzicht van alle laadpalen op de website van de Nederland Elektrisch.
Een elektrische auto aanschaffen kan een grote stap zijn. Daarom komen steeds meer verschillende en goedkopere elektrische auto’s op de markt. Ook zijn er subsidies voor particulieren voor het kopen of leasen van nieuwe en gebruikte (tweedehands) elektrische auto’s. Kijk op rvo.nl hoe je hiervan gebruik kunt maken.
Ga je op vakantie? Kies voor een geschikte bestemming zo dicht mogelijk bij huis. De Zuid-Europese kust is even zonnig als de Dominicaanse Republiek of Zuid-Amerika, maar dichterbij en dus beter voor het klimaat. Bij Milieu Centraal kun je de klimaatimpact van jouw bestemming uitrekenen.
Ga je in Europa op vakantie? Reis als het kan per trein of touringcar. Zo belast je het klimaat het minst. Een vliegreis belast het milieu maar liefst 8 tot 12 keer zoveel als dezelfde reis per trein. Het verschil is het grootst op een korte reisafstand (minder dan 700 kilometer). Bij Milieu Centraal vind je advies over reizen met de trein.
Voor een lange rit is de trein een goede optie. Je hebt geen last van files, je kan lekker een boek lezen of podcast luisteren en je reist comfortabel. De trein is daarnaast een stuk milieuvriendelijker dan de auto. Op je eindstation zijn er bovendien veel duurzame opties om verder te reizen. Bijvoorbeeld de bus, metro of (elektrische) ov-fietsen. Bij Milieu Centraal vind je meer tips voor je treinreis.