Zet ook de knop om voor bedrijven

Hulp vanuit de Energiebespaarcoalitie

De leden van de Energiebespaarcoalitie zetten ook de knop om. De coalitie bestaat uit organisaties die zijn gespecialiseerd in utiliteitsbouw: gebouwen die geen woonbestemming hebben, zoals kantoren en scholen. Kijk hieronder wat de leden jou kunnen bieden.

Stocksy_txp36596b40F6b300_Small_967335

Green Business Club

Green Business Club is een impactorganisatie die samenwerking op het gebied van duurzaamheid stimuleert in specifieke (kantoor)gebieden. Alle kennis op het gebied van thema’s zoals de energietransitie, afval en circulariteit, wordt gedeeld via de kennisbank. Daarnaast krijgt de campagne ‘Zuidas doet het licht uit’ lokale spin-offs waar je met je bedrijf aan mee kan doen.

Green Business Club

Klimaatplein

Het Klimaatplein inspireert en activeert bedrijven en instellingen om te besparen op energie- en brandstofverbruik. Diverse online tools bieden praktische handvatten en de nieuwsblog staat vol met concrete cases en inspirerende visies. Het Klimaatplein werd inmiddels ruim 1,5 miljoen keer geraadpleegd door bedrijven en instellingen die energiebewuster willen ondernemen.

Klimaatplein

Klimaatverbond

Klimaatverbond is een vereniging van ruim 150 decentrale overheden. Samen met hen werkt Klimaatverbond aan impactvol klimaatbeleid. Voor leden biedt Klimaatverbond een netwerk voor kennisdeling. Daarnaast biedt de campagne ‘Doe de Check’ ondernemers een direct handelingsperspectief voor energiebesparing.

Klimaatverbond

MKB-Nederland

MKB-Nederland is de vertegenwoordiger van brancheverenigingen. MKB-Nederland heeft DEB.nl opgezet: de online adviestool voor energiebesparing. Met jouw antwoorden bepaalt de tool of regelgeving van de overheid voor jouw bedrijf relevant is, welke subsidies jij kunt krijgen én welke energiebesparende maatregelen je kunt nemen die in korte tijd terug te verdienen zijn.

MKB-Nederland

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de branchevereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Het netwerk van Techniek Nederland biedt erkende vakmannen voor bijvoorbeeld elektra, consumentenelektronica en klimaat die je kunnen helpen bij energiebesparende maatregelen.

Techniek Nederland

VNO-NCW Midden

VNO-NCW Midden is een regionaal ondernemersnetwerk in Flevoland, Gelderland, Overijssel en Utrecht. VNO-NCW Midden adviseert leden bij energiebesparingsactiviteiten gebruik te maken van lokaal en provinciaal beschikbare ondersteuning en financieringsbronnen. Op de website helpt VNO-NCW Midden leden en niet-leden op weg.

VNO-NCW Midden