Zet ook de knop om voor bedrijven

Energiebeheer

Veel klimaatinstallaties zoals een thermostaat en ventilatie, staan automatisch ingesteld. Alleen zijn de instellingen niet altijd even efficiƫnt. De tips hieronder helpen je om slimmer om te gaan met je klimaatinstallaties en zo je energiekosten zo laag mogelijk te houden.

E klimaatinstallatie

Stel je klimaatinstallatie zuinig in

Om invloed te hebben op je energieverbruik, is het belangrijk om inzicht te hebben in je verbruik. Dat kan met een energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS). Vervolgens kun je jouw systemen bijstellen zodat je minder energie verbruikt.

E Controleer

Controleer je gebruik regelmatig

Wanneer je je energiegebruik kent en in de gaten houdt, herken je eerder afwijkingen. Onverwachte stijgingen in je gebruik vallen dan op, waardoor je er eerder naar kan handelen. Als je een slimme meter hebt, heb je online inzicht in je gebruik. Vergelijk bijvoorbeeld je energiegebruik op een dag dat je dicht bent met een dag dat je open bent om te kijken naar sluipverbruik. Besparing: 5-10% van je energieverbruik bij actief energiebeheer.

E Piekuren

Beperk het energieverbruik tijdens piekuren

Tijdens piekuren is energie schaarser. Gebruik elektronische apparaten daarom zo min mogelijk tijdens die uren en probeer elektrische bedrijfsvoertuigen buiten die uren op te laden. Hiermee verlicht je de belasting op het elektriciteitsnet en betaal je minder voor je energie.