Man zit in een metro en kijkt op zijn telefoon.

Tools en advies

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het verduurzamen van jouw zakelijk verkeer? Weet je niet waar je moet beginnen? Of bij wie je moet zijn? Deze tools en websites helpen je daarbij.

Zo Werkt Het

Zo Werkt Het helpt je op weg met met actuele informatie over wet- en regelgeving én fiscale regelingen rondom zakelijke mobiliteit. Maar ook met kennisartikelen en praktijkverhalen. Wil je dat iemand met je meekijkt? Via Zo Werkt Het kun je kosteloos in contact komen met een regionale adviseur.

Daszogefietst.nl

Daszogefietst.nl is een platform met alle informatie over fietsen in Nederland. Ook naar het werk. En hoe je dat als werkgever kan stimuleren, eventueel met financiële regelingen. Maar kijk bijvoorbeeld ook naar de tips voor fietsvoorzieningen en de regionale werkgeversnetwerken.

Anders reizen

In het netwerk Anders Reizen werken ruim 70 grote Nederlandse werkgevers samen aan de verduurzaming van hun zakelijke mobiliteit. De 10 koplopermaatregelen zijn praktische handvatten voor het invoeren van een nieuw mobiliteitsbeleid. En met de Kenniswijzers heb je toegang tot inzichten en best practices van de aangesloten bedrijven. Leer meer over hybride werken, deelmobiliteit, mobiliteitsbudget, OV, auto, fiets of vliegen.

Kamer van Koophandel

De KVK geeft advies over duurzaam vervoer in jouw bedrijf of organisatie. Hoe stimuleer je je werknemers bijvoorbeeld om duurzaam te reizen? En is dit wel het goede moment om over te stappen op elektrisch rijden? KVK zet het voor je op een rij.

Zo kun jij aan de slag

Icoon van een kantoorgebouw
Bedrijven en organisaties

Hoe kan ik energie besparen in mijn kantoor of gebouw? Welke stappen kan ik zetten om circulair te ondernemen? En hoe verduurzaam ik mijn zakelijk vervoer?

Alles voor bedrijven en organisaties
Icoon van een huis
Thuis

Hoe kan ik mijn afval verminderen? Hoe werkt overstappen op elektrisch rijden? Hoe kan ik thuis energie besparen? En hoe kook ik vaker vegetarisch?

Alles voor thuis