Tests en tools

Tests en tools

Energie besparen begint bij inzicht in jouw situatie. Er zijn veel tests en tools die jou daarbij kunnen helpen. En je kunnen adviseren over waar te beginnen. Je vindt ze hier op een rij. Zo kun je voorbereid aan de slag met energie besparen.

Verbetercheck

Wat zijn de problemen in jouw woning? Door een scan van je huis te doen op Verbeterjehuis.nl, weet je waar je het beste op kan focussen. En wat het meeste oplevert.

Starten

Zonnepanelencheck

Zijn zonnepanelen iets voor jou? Met deze check ontdek je hoeveel panelen op je dak passen, wat dat kost en oplevert, en hoeveel CO2-uitstoot je ermee bespaart.

Starten

Warmtepompcheck

Wil jij weten of jouw huis klaar is voor een warmtepomp, of dat je eerst nog aanpassingen moet doen? Doe dan komende winter (2023-2024) mee met de Verwarmingstest. Zo weet je hoe jouw huis ervoor staat.

Starten

Ramencheck

Heeft jouw huis nog ramen met enkel glas of gewoon dubbel glas? Ontdek wat het kost én oplevert als je die vervangt door HR++ of triple glas.

Starten

Dakcheck

Is jouw dak nog niet geïsoleerd, of kan de isolatie beter? Ontdek wat in jouw huis de beste aanpak is en hoeveel het kost en oplevert.

Starten

Vloerisolatiecheck

Is jouw begane grondvloer nog niet geïsoleerd, of kan de isolatie beter? Ontdek wat in jouw huis de beste aanpak is en hoeveel het kost en oplevert.

Starten

Energiesubsidiewijzer

Hoe betaal je voor het verduurzamen van je huis? De Energiesubsidiewijzer  laat zien welke subsidies of leningen je kan krijgen als huurder, woningeigenaar of VvE.

Starten

Energievergelijkingscheck

Ben je benieuwd of je meer of minder energie verbruikt dan anderen? Doe de check en ontvang meteen tips om je gas- en stroomverbruik te verlagen.

Vergelijken

Vergelijk energieverbruiksmanagers

Welke energieverbruiksmanagers zijn er allemaal? Wat zijn de verschillen, en welke past het best bij jouw wensen? Vergelijk eerst alle verbruiksmanagers zodat je een goede keuze kan maken.

Vergelijken

Energielabelcheck

Snel erachter komen wat het energielabel is van apparaten? Of van je nieuwe of huidige huis? Dat kan met de Energielabelcheck.

Starten

Zo kun jij aan de slag

Icoon van een kantoorgebouw
Bedrijven en organisaties

Hoe kan ik energie besparen in mijn kantoor of gebouw? Welke stappen kan ik zetten om circulair te ondernemen? En hoe verduurzaam ik mijn zakelijk vervoer?

Alles voor bedrijven en organisaties
Icoon van een huis
Thuis

Hoe kan ik mijn afval verminderen? Hoe werkt overstappen op elektrisch rijden? Hoe kan ik thuis energie besparen? En hoe kook ik vaker vegetarisch?

Alles voor thuis