Productie en processenBedrijven en organisaties
Leestijd: 2 minuten

Triodos Bank wil koploper zijn als het gaat om de klimaatdoelstellingen

“De missie van Triodos Bank is al sinds haar oprichting hetzelfde: het geld van onze klanten inzetten voor een betere wereld. Inclusiever, meer ruimte voor natuur, een eerlijke en sociale woningmarkt, een ander voedselsysteem. Dat is onze essentie. We doen dat onder andere door kredieten te verstrekken aan uitsluitend duurzame ondernemers. In heel uiteenlopende sectoren als biologische landbouw, kunst en cultuur, energie en klimaat. Oftewel, we zien geld niet als doel op zich, maar als middel om positieve verandering te realiseren.

Triodos Bank wil koploper zijn als het gaat om de klimaatdoelstellingen

Wat betreft het klimaat is het al jaren vijf over twaalf. Er is actie nodig. Daarom zijn we de ‘Made for Change’ campagne gestart. Daarin laten we op een positieve manier zien dat we niet machteloos zijn. Kijk naar Urgenda en de Shell-zaak. In het verlengde hiervan hebben we een tijdelijk platform gelanceerd: ‘Ondernemers Made for Change’. Deze is vanaf de Klimaatweek tot en met 31 januari 2022 in de lucht. Daar vind je zo’n 350 van onze zakelijke klanten, allen innovatieve ondernemers, met producten of diensten die een directe bijdrage leveren aan een beter klimaat. Met speciale kortingsacties. Allemaal bedoeld om inspiratie te bieden.

Want veel mensen willen wel iets doen, maar missen handelingsperspectief. Waar te beginnen? Het platform biedt een aantal categorieën zoals lifestyle, wonen, toerisme en vervoer. Je leest er over omgebouwde elektrische campers tot oude sportschoenen die nu te gekke designerschoenen zijn geworden. Over het isoleren van je huis, vegan restaurants en ga zo maar door. Wij zien het platform als een positieve beweging. Een initiatief om consumenten en ondernemers met elkaar te verbinden en zo de krachten binnen onze eigen community van zo’n 300.000 particuliere en 45.000 zakelijke klanten te bundelen. Dat is ook een van de redenen waarom ondernemers bij ons klant worden. Ze willen onderdeel zijn van een gemeenschap met gelijkgestemden. Om elkaar te inspireren en om van elkaar te leren. Op die manier kunnen we samen meer impact maken.


Bekijk hoe anderen het aanpakken

Zo kun jij aan de slag

Icoon van een kantoorgebouw
Bedrijven en organisaties

Hoe kan ik energie besparen in mijn kantoor of gebouw? Welke stappen kan ik zetten om circulair te ondernemen? En hoe verduurzaam ik mijn zakelijk vervoer?

Alles voor bedrijven en organisaties
Icoon van een huis
Thuis

Hoe kan ik mijn afval verminderen? Hoe werkt overstappen op elektrisch rijden? Hoe kan ik thuis energie besparen? En hoe kook ik vaker vegetarisch?

Alles voor thuis