Vrouwelijke ondernemer bekijkt alle papieren en rekeningen.

Zorgen over de rekening

De hoge energieprijzen raken iedereen in Nederland, ook ondernemers. Vooral als je een energie-intensief bedrijf hebt. Maak jij je zorgen over hoe je de energierekening moet betalen? Dit zijn de stappen die je kan ondernemen.

Geldfit-check

Vind je het lastig om te bepalen wat de juiste stap is? Op Geldfit.nl kun je een korte test doen. Zo wordt bepaald hoe jouw onderneming er financieel voor staat en welke organisaties je verder kunnen helpen. Je kan ook gratis bellen met een ondernemersadviseur van Geldfit voor persoonlijk advies.

Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK)

Ben je mkb-ondernemer en gaat minimaal 7% van je omzet naar energiekosten? Dan kom je in aanmerking voor de TEK. Via deze regeling krijg je een deel van het bedrag dat je meer bent gaan betalen voor energie teruggestort. Het bedrag waar je recht op hebt wordt berekend aan de hand van een drempelprijzen. Betaal jij volgens jouw energiecontract meer dan de drempelprijzen? Je krijgt hier vijftig procent van terug, tot een maximumbedrag van 160.000 euro.

Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz)

Heb je als zelfstandig ondernemer financiële ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat je een bedrijf start vanuit een uitkering? Dan heb je misschien recht op financiering vanuit het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Er zijn verschillende vormen van financiering, zoals een tijdelijke aanvulling op je inkomen. Dit kan helpen om de energierekening te betalen.

Stappenplan Schulden

Als je niet meer in staat om aan je financiële verplichtingen te voldoen, heb je problematische schulden. Je bent niet de enige. De Kamer van Koophandel heeft het Stappenplan Schulden gemaakt om je te helpen bij je schulden op te lossen. Je kan ook bellen met adviseurs. Zij denken met je mee over vervolgstappen voor je bedrijf.

Hulp bij stoppen met ondernemen

Het kan zijn dat je geen mogelijkheid ziet om de rekeningen te betalen. Stoppen met je bedrijf kan dan een oplossing zijn. Hiermee voorkom je dat schulden nog verder oplopen. Het kan lastig zijn om deze keuze te maken. Wil je hier hulp bij? Je gemeente kan je hierbij helpen. Of neem contact op de Kamer van Koophandel voor advies.

Zo kun jij aan de slag

Icoon van een kantoorgebouw
Bedrijven en organisaties

Hoe kan ik energie besparen in mijn kantoor of gebouw? Welke stappen kan ik zetten om circulair te ondernemen? En hoe verduurzaam ik mijn zakelijk vervoer?

Alles voor bedrijven en organisaties
Icoon van een huis
Thuis

Hoe kan ik mijn afval verminderen? Hoe werkt overstappen op elektrisch rijden? Hoe kan ik thuis energie besparen? En hoe kook ik vaker vegetarisch?

Alles voor thuis