Vrolijke vrouw kijkt toe hoe een man de buitenmuur aan het isoleren is.

Tests en tools

Energie besparen begint bij inzicht in jouw situatie. Er zijn veel tests en tools die jou daarbij kunnen helpen. En je kunnen adviseren over waar te beginnen. Je vindt ze hier op een rij. Zo kun je voorbereid aan de slag met energie besparen.

Verbetercheck

Wat zijn de problemen in jouw woning? Door een scan van je huis te doen op Verbeterjehuis.nl, weet je waar je het beste op kan focussen. En wat het meeste oplevert.

Bespaartest

Wil jij je energierekening graag omlaag brengen? De bespaartest geeft 12 makkelijke en goedkope manieren om snel te besparen. Vul de vragen in en ontdek wat je al goed doet en waar je nog op kunt besparen. De tips uit deze test zijn ook makkelijk toe te passen als je in een huurwoning woont.

Zonnepanelencheck

Zijn zonnepanelen iets voor jou? Met deze check ontdek je hoeveel panelen op je dak passen, wat dat kost en oplevert, en hoeveel CO2-uitstoot je ermee bespaart.

Verwarmingstest

Wil jij weten of jouw huis klaar is voor een warmtepomp, of dat je eerst nog aanpassingen moet doen? Doe dan komende winter (2023-2024) mee met de Verwarmingstest. Zo weet je hoe jouw huis ervoor staat.

Ramencheck

Heeft jouw huis nog ramen met enkel glas of gewoon dubbel glas? Ontdek wat het kost én oplevert als je die vervangt door HR++ of triple glas.

Dakcheck

Is jouw dak nog niet geïsoleerd, of kan de isolatie beter? Ontdek wat in jouw huis de beste aanpak is en hoeveel het kost en oplevert.

Vloerisolatiecheck

Is jouw begane grondvloer nog niet geïsoleerd, of kan de isolatie beter? Ontdek wat in jouw huis de beste aanpak is en hoeveel het kost en oplevert.

Energiesubsidiewijzer

Hoe betaal je voor het verduurzamen van je huis? De Energiesubsidiewijzer laat zien welke subsidies of leningen je kan krijgen als huurder, woningeigenaar of VvE.

Energievergelijkingscheck

Ben je benieuwd of je meer of minder energie verbruikt dan anderen? Doe de check en ontvang meteen tips om je gas- en stroomverbruik te verlagen.

Vergelijk energieverbruiksmanagers

Welke energieverbruiksmanagers zijn er allemaal? Wat zijn de verschillen, en welke past het best bij jouw wensen? Vergelijk eerst alle verbruiksmanagers zodat je een goede keuze kan maken.

Energielabelcheck

Snel erachter komen wat het energielabel van je huidige of nieuwe huis is? Dat kan op Energielabel.nl.

Zo kun jij aan de slag

Icoon van een kantoorgebouw
Bedrijven en organisaties

Hoe kan ik energie besparen in mijn kantoor of gebouw? Welke stappen kan ik zetten om circulair te ondernemen? En hoe verduurzaam ik mijn zakelijk vervoer?

Alles voor bedrijven en organisaties
Icoon van een huis
Thuis

Hoe kan ik mijn afval verminderen? Hoe werkt overstappen op elektrisch rijden? Hoe kan ik thuis energie besparen? En hoe kook ik vaker vegetarisch?

Alles voor thuis