Een vrouw zit op een e-scooter en rijdt door de polder op een weg. Op de achtergrond zie je kassen, een huis en boerderij.

Ga mee met de stroom, scooter elektrisch

Het aantal elektrische scooters neemt steeds meer toe. Benieuwd of een zo’n e-scooter ook iets voor jou is? De campagne 'Ga Mee Met de Stroom' laat alle voordelen van e-scooters zien. Want een e-scooter past beter bij je dan je misschien denkt!

Een e-scooter: net als een scooter, maar dan beter

Als we het over scooters hebben, dan hebben we het over bromfietsen en snorfietsen. E-scooters hebben veel voordelen ten opzichte van scooters die rijden op benzine of diesel. Dit zijn de belangrijkste:

  • Elektrische scooters trekken snel en stil op, maar stoten geen CO2 en bijna geen schadelijke stoffen uit. 
  • ‘Bijtanken’ is heel makkelijk bij een elektrische scooter. De volle tank haal je gewoon uit het stopcontact. Dat is ook nog eens goedkoper dan benzine of diesel!
  • Elektrische scooters hebben weinig onderhoud nodig en zijn daardoor een stuk betaalbaarder. 

Alles over elektrische scooters op een rij

Hieronder vind je alle informatie over elektrische scooters. Zo kan jij zelf kiezen of een e-scooter bij jou past. Wat je wensen, voorkeuren en leefstijl ook zijn. Ga je mee met de stroom?

Gerard over zijn e-scooter

Gerard over zijn e-scooter

Gerard vindt het belangrijk om wat meer te genieten. Dat doet hij samen met zijn (bijna) 8 kleinkinderen, en sinds kort ook op zijn elektrische scooter. Sinds 4 maanden rijdt hij erop naar het werk, zelfs in de winter.

Renate over haar e-scooter

Renate over haar e-scooter

Renate woont samen met haar man en kinderen in Alkmaar. Het ziekenhuis waar ze werkt, ligt op 26 kilometer afstand. Ze rijdt erheen op een elektrische scooter. Een logische keuze.

Meer informatie

Wil jij meer weten over de voordelen van een e-scooter? Daarvoor kun je terecht bij een scooterdealer bij jou in de buurt. 

Wil je een keer een proefrit maken op een e-scooter? De scooterdealers in deze lijst bieden proefritten aan. De lijst is niet volledig. Het is mogelijk dat dealers die niet op deze lijst staan, ook een proefrit met een e-scooter aanbieden.

Ben je een RDW-erkende scooterdealer en wil je ook opgenomen worden in dit overzicht? Stuur dan een mailtje naar e-scooter@minienw.nl.

Over deze campagne

De campagne Ga Mee Met de Stroom is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Heb je vragen over de campagne? Neem contact op met e-scooter@minienw.nl. Let op: dit e-mailadres is niet voor technische vragen over e-scooters. 

Zo kun jij aan de slag

Icoon van een kantoorgebouw
Bedrijven en organisaties

Hoe kan ik energie besparen in mijn kantoor of gebouw? Welke stappen kan ik zetten om circulair te ondernemen? En hoe verduurzaam ik mijn zakelijk vervoer?

Alles voor bedrijven en organisaties
Icoon van een huis
Thuis

Hoe kan ik mijn afval verminderen? Hoe werkt overstappen op elektrisch rijden? Hoe kan ik thuis energie besparen? En hoe kook ik vaker vegetarisch?

Alles voor thuis