Een man in een groene jas kijkt de camera in. Hij staat voor een markt met kraampjes.

Van Hoe Naar Zo

De Van Hoe Naar Zo campagne wil iedereen enthousiast maken over de energietransitie en laat zien hoe anderen overstappen op schone energie. Jij kan meedoen, meedenken én meeprofiteren.

Waarom deze campagne

De uitdaging is duidelijk: er moet ontzettend veel schone energie bij om Nederland klimaatneutraal te krijgen. Maar hoe? Dat is dé vraag van de energietransitie. En die bestaat uit wel duizend vragen. Hoe beslissen we samen waar die windmolens komen, bijvoorbeeld? Hoe verduurzamen we onze huizen en buurten? En hoe gaan we dat allemaal betalen?

Naast veel ‘Hoe? ’is er gelukkig ook heel veel ‘Zo’. Veel buurtbewoners, energiecoöperaties, ondernemers en gemeenten geven al het goede voorbeeld. Want de energietransitie biedt kansen voor iedereen. Om anderen te inspireren, laat deze campagne die goede voorbeelden zien.

Zo kan jij meedoen

De campagne wordt nóg mooier wanneer deze wordt aangevuld met veel lokale voorbeelden: projecten, innovaties en verhalen van duurzame opwek. Heb jij als bedrijf, organisatie, vereniging of gemeente zo'n verhaal? Deel dat dan met Van Hoe Naar Zo. Dat kan door een mail te sturen naar de redactie of door je verhaal te delen met behulp van de communicatietoolkit. Vergeet niet om de hashtag #vanhoenaarzo te gebruiken zodat het team van de campagne je verhaal kan verspreiden.

Tips voor schone energie

Tips voor schone energie

Op de website van Van Hoe Naar Zo staan veel tips waar je direct mee aan de slag kan. Bijvoorbeeld hoe je je als bedrijf of vereniging kan aansluiten bij een energiecoörporatie, hoe je als bedrijf duurzame energie kan opwekken als het stroomnet vol is en hoe je erachter komt wat de plannen zijn voor de opwek van duurzame energie bij jou in de buurt.  

Ontdek hoe anderen overstappen op schone energie

Ontdek hoe anderen overstappen op schone energie

Op de website van Van Hoe Naar Zo staan veel voorbeelden van gemeenten, inwoners, grote en kleine bedrijven in Noord-Holland die overstappen op schone energie. Of de overstap voor anderen makkelijker maken. Bijvoorbeeld door innovaties onderwijs, en door het creëren van extra netstations. Benieuwd?

Zo kun jij aan de slag

Icoon van een kantoorgebouw
Bedrijven en organisaties

Hoe kan ik energie besparen in mijn kantoor of gebouw? Welke stappen kan ik zetten om circulair te ondernemen? En hoe verduurzaam ik mijn zakelijk vervoer?

Alles voor bedrijven en organisaties
Icoon van een huis
Thuis

Hoe kan ik mijn afval verminderen? Hoe werkt overstappen op elektrisch rijden? Hoe kan ik thuis energie besparen? En hoe kook ik vaker vegetarisch?

Alles voor thuis