Man in blauw bedrijfspak isoleert buitenmuur.

Nationale Klimaatweek

De Nationale Klimaatweek moedigt mensen thuis, bedrijven en gemeenten aan aan om iets te doen voor een beter klimaat. Het hele jaar door. En jij kan meedoen! Zo creëer je bereik voor jouw verhaal en inspireer je anderen.

Word Klimaatsupporter

Bedrijven hebben een grote impact op de verduurzaming van Nederland. Zeker als we onze krachten bundelen zetten we grote stappen. De Nationale Klimaatweek laat daarom zien wat bedrijven allemaal bereiken en hoe ze Nederland duurzamer maken. Bijvoorbeeld door 100% over te stappen op duurzame energie.

Als bedrijf kun je je aanmelden als Klimaatsupporter: je deelt dan jouw verhaal of aanpak en de Nationale Klimaatweek publiceert het op de website en socialmediakanalen. Zo pak je je maatschappelijke rol en krijg je volop aandacht op een podium met een groot bereik. Doe je ook mee?

Doe mee als gemeente

Veel gemeenten laten tijdens de Nationale Klimaatweek en de rest van het jaar zien wat ze allemaal doen. Denk aan groene kookworkshops, het aanbieden van een energiecoach of het organiseren van een panel met duurzaamheidsexperts waar inwoners hun vragen kwijt kunnen. Door mee te doen aan de campagne, zet je jezelf en jouw inwoners in de spotlight. Want jouw verhaal of aanpak publiceert de Nationale Klimaatweek graag op de website en socialmediakanalen. Op de website van de Nationale Klimaatweek kun je zien welke gemeenten al meedoen. Volgt jouw gemeente het voorbeeld van ruim 50 andere gemeenten?

Deel je activiteit

Vooraf, tijdens én na de Nationale Klimaatweek worden veel duurzame activiteiten georganiseerd. Ook door bedrijven en gemeenten. Bijvoorbeeld gratis isolatieadvies in Praxis-filialen door heel Nederland, het pop-up Klimaatmuseum in Den Haag en de online Veggie Challenge door ProVeg. Heeft jouw bedrijf of gemeente ook een duurzame activiteit? Meld je dan aan en vind deelnemers!

Zo kun jij aan de slag

Icoon van een kantoorgebouw
Bedrijven en organisaties

Hoe kan ik energie besparen in mijn kantoor of gebouw? Welke stappen kan ik zetten om circulair te ondernemen? En hoe verduurzaam ik mijn zakelijk vervoer?

Alles voor bedrijven en organisaties
Icoon van een huis
Thuis

Hoe kan ik mijn afval verminderen? Hoe werkt overstappen op elektrisch rijden? Hoe kan ik thuis energie besparen? En hoe kook ik vaker vegetarisch?

Alles voor thuis