Twee mensen lopen op een trottoir en zijn in gesprek.

Stimuleer wandelen

Meer lopen is goed voor je lijf én je brein. Het werkt stressverlagend en verhoogt zowel je productiviteit als je creativiteit. Daarnaast is lopen natuurlijk ook een duurzame keus! Met slimme ideeën maak je wandelen naar werk aantrekkelijker.

Aan de slag

Stimuleer werknemers die dichtbij hun werkplek wonen om naar werk te komen wandelen. Daag collega’s uit om een pauzewandeling te maken, of om eens wat verder weg dan normaal te parkeren en het laatste stuk te lopen. Stimuleer ook de wandeling van huis naar trein of van de bus naar het bureau. En vergader eens in de buitenlucht, tijdens een fijne wandeling.

Plan een half uurtje in om de mooiste routes in de omgeving van jouw werkplek te vinden en deel ze met collega’s. Je kunt ook wandelgroepjes maken, want samen lopen motiveert en is wel zo gezellig. Haak aan bij de actualiteit, bijvoorbeeld door mee te doen aan de jaarlijkse Wandel naar je Werk-dag.

Wat het oplevert

Werknemers die dagelijks wandelen zitten over het algemeen lekkerder in hun vel. Daarnaast zijn zij productiever en dat merk ook jij als werkgever.

Extra tip

Voeg een competitie-element toe! Met een wandelapp zoals Ommetje of Wandel.nl kunnen werknemers laten zien hoeveel zij wandelen. Wie loopt het meest en eindigt op de eerste plek? In veel apps kun je bepaalde badges halen en word je gestimuleerd om nog vaker te gaan wandelen.

Op www.zowerkthet.nl vind je alle tips en voordelen op een rij.


Meer tips voor bedrijven en organisaties

Bekijk alle tips
Reizen en vervoeren

Maak thuiswerken aantrekkelijk

Als je thuiswerkt heb je minder reistijd. Biedt jouw werk de mogelijkheid om (deels) thuis te werken? Dan kan dit een effectieve maatregel zijn om tijd en geld te besparen en tegelijkertijd CO2-uitstoot te verminderen.

Meer info
Reizen en vervoeren

Voer een mobiliteitsbudget in

Met een mobiliteitsbudget kiezen medewerkers zelf hoe ze willen reizen en dat willen bekostigen. Als werkgever realiseer je een CO2-reductie van minstens 5% per jaar door zuinig reisgedrag binnen het budget te belonen.

Meer info
Reizen en vervoeren

Kies voor een groener parkeerbeleid

Uit onderzoek blijkt dat 95% van de werkgevers gratis parkeerplaatsen aanbiedt. Met duurzame (en kostenbesparende) keuzes kun je ervoor zorgen dat er minder parkeerplekken nodig zijn. En zo de CO2-uitstoot van het woon-werkverkeer verlagen.

Meer info

Andere uitgelichte tips

Stimuleer fietsgebruik

Fietsen naar het werk heeft positieve effecten voor werkgevers, werknemers, het milieu én de gehele samenleving. En nu de kilometervergoeding omhoog is gegaan naar €0,23 per km, wordt fietsen naar het werk nóg aantrekkelijker.

Meer info

Zet in op deelvervoer

Deelvervoer bespaart kosten, draagt bij aan minder files en minder uitstoot én is goed voor je imago als aantrekkelijke en duurzame werkgever. Met slimme maatregelen stimuleer je deelvervoer.

Meer info

Stimuleer ov-gebruik

Vaker de bus, tram, trein en/of metro nemen is vergeleken met de auto milieuvriendelijker en waarschijnlijk goedkoper. Zeker bij stijgende brandstofprijzen. Met slimme maatregelen kun je het voor medewerkers extra aantrekkelijk maken voor het ov te kiezen.

Meer info