Maak thuiswerken aantrekkelijk

Als je thuiswerkt heb je minder reistijd. Biedt jouw werk de mogelijkheid om (deels) thuis te werken? Dan kan dit een effectieve maatregel zijn om tijd en geld te besparen en tegelijkertijd CO2-uitstoot te verminderen.

Aan de slag

Er zijn verschillende maatregelen die thuiswerken aantrekkelijker maken. Lever bijvoorbeeld een bureaustoel, bureau en een extra scherm. Denk ook aan een thuiswerkvergoeding, een beloning of tegemoetkoming voor het thuiswerken. Met heldere afspraken maak je duidelijk wat er op kantoor moet gebeuren en welk werk thuis gedaan kan worden. Ook kun je (realtime) laten zien hoe druk het is op kantoor. Wil je zeker weten dat je tegemoet komt in de wensen van jouw medewerkers? Onderzoek de wensen van de thuiswerkmensen dan via een enquête.

Aan de slag

Wat het oplevert

Elke niet-gemaakte rit zorgt direct voor minder CO2-uitstoot. Bovendien bespaar je als werkgever op kosten voor woon-werkverkeer. En die besparing kan aardig oplopen, want in veel organisaties vormen woon-werkreizen en zakelijke reizen de tweede of derde grootste kostenpost. Daarnaast ervaren veel werknemers een betere werk-privébalans als zij regelmatig kunnen thuiswerken.

Extra tip

Hybride werken vraagt om een andere manier van leidinggeven dan bij volledig op locatie werken. Leidinggevenden hebben door de toename in thuiswerken minder direct zicht op de werkzaamheden en werktijden van medewerkers, de samenwerking tussen collega’s en hoe medewerkers in hun vel zitten. Begeleid leidinggevenden in de aansturing van teams die hybride werken. Op www.zowerkthet.nl vind je hiervoor handige tips en tools.


Meer tips voor bedrijven en organisaties

Bekijk alle tips
Reizen en vervoeren

Zet in op deelvervoer

Deelvervoer bespaart kosten, draagt bij aan minder files en minder uitstoot én is goed voor je imago als aantrekkelijke en duurzame werkgever. Met slimme maatregelen stimuleer je deelvervoer.

Meer info
Reizen en vervoeren

Voer een mobiliteitsbudget in

Met een mobiliteitsbudget kiezen medewerkers zelf hoe ze willen reizen en dat willen bekostigen. Als werkgever realiseer je een CO2-reductie van minstens 5% per jaar door zuinig reisgedrag binnen het budget te belonen.

Meer info
Reizen en vervoeren

Stimuleer wandelen

Meer lopen is goed voor je lijf én je brein. Het werkt stressverlagend en verhoogt zowel je productiviteit als je creativiteit. Daarnaast is lopen natuurlijk ook een duurzame keus! Met slimme ideeën maak je wandelen naar werk aantrekkelijker.

Meer info

Andere uitgelichte tips

Stimuleer fietsgebruik

Fietsen naar het werk heeft positieve effecten voor werkgevers, werknemers, het milieu én de gehele samenleving. En nu de kilometervergoeding omhoog is gegaan naar €0,23 per km, wordt fietsen naar het werk nóg aantrekkelijker.

Meer info

Zet in op deelvervoer

Deelvervoer bespaart kosten, draagt bij aan minder files en minder uitstoot én is goed voor je imago als aantrekkelijke en duurzame werkgever. Met slimme maatregelen stimuleer je deelvervoer.

Meer info

Stimuleer ov-gebruik

Vaker de bus, tram, trein en/of metro nemen is vergeleken met de auto milieuvriendelijker en waarschijnlijk goedkoper. Zeker bij stijgende brandstofprijzen. Met slimme maatregelen kun je het voor medewerkers extra aantrekkelijk maken voor het ov te kiezen.

Meer info